Gastronomija
Kolumbiešu galvenā ēdienreize ir pusdienas, kas parasti tiek ieturētas laikā no 13:00 līdz 14:00. Parasti pusdienās viņi vispirms ēd zupu, kurai seko galvenais ēdiens, ko pasniedz ar glāzi atspirdzinoša dzēriena.
No alkoholiskajiem dzērieniem vispopulārākie ir degvīns, alus un rums. Arī kafija ir cieņā, sevišķi „tinto” veidā (tasīte stipras kafijas). Bogotā dzer arī santafiešu šokolādi, ko pasniedz ar sieru un maizi (parasti sieru lauž gabaliņos un mērcē šokolādē). Jāpiebilst, ka Kolumbijai pieder viens no lielākajiem gāzēto dzērienu tirgiem Latīņamerikā.
Kolumbijā ēd daudz un dažādus augļus, no kuriem daudzus Eiropā un Ziemeļamerikā nepazīst, piemēram, gvajaba, sapote, lulo, kuruva, mamonciljo, koroso, učuva, feihoja, mango, tamarindo un daudzi citi.
Tradicionālajā virtuvē bieži tiek izmantotas banānu lapas, piemēram, ēdienos kā „quesillos” (siers ietīts banānu lapās) un „tamales”.
Visā valstī ikdienā ēd pupiņas un kukurūzas arepas, kas aizvieto maizi.
Amazones un Orinoko baseina indiāņu kopienai nozīmīga ir jukas (la Yuca) apstrāde un no tās izgatavotie produkti (fariña un casabe).
No alkoholiskajiem dzērieniem vispopulārākie ir degvīns, alus un rums. Arī kafija ir cieņā, sevišķi „tinto” veidā (tasīte stipras kafijas). Bogotā dzer arī santafiešu šokolādi, ko pasniedz ar sieru un maizi (parasti sieru lauž gabaliņos un mērcē šokolādē). Jāpiebilst, ka Kolumbijai pieder viens no lielākajiem gāzēto dzērienu tirgiem Latīņamerikā.
Kolumbijā ēd daudz un dažādus augļus, no kuriem daudzus Eiropā un Ziemeļamerikā nepazīst, piemēram, gvajaba, sapote, lulo, kuruva, mamonciljo, koroso, učuva, feihoja, mango, tamarindo un daudzi citi.
Tradicionālajā virtuvē bieži tiek izmantotas banānu lapas, piemēram, ēdienos kā „quesillos” (siers ietīts banānu lapās) un „tamales”.
Visā valstī ikdienā ēd pupiņas un kukurūzas arepas, kas aizvieto maizi.
Amazones un Orinoko baseina indiāņu kopienai nozīmīga ir jukas (la Yuca) apstrāde un no tās izgatavotie produkti (fariña un casabe).